• ro
    • en
clinica 32 Aditie osoasa

Totul Despre Aditia De Os

 

 

Pentru cei care au pierdut unul sau mai multi dinti, cea mai potrivita solutie este reprezentata de implantul dentar deoarece arata si va imita comportamentul unui dinte natural. Totusi, daca iei in considerare montarea unui implant trebuie sa iei in considerare mai multe aspecte. Unul dintre cele mai importante este reprezentat de aditia osoasa.

Multe persoane au nevoie de aditie osoasa deoarece la piederea dintelui, osul care inconjura acel dinte, s-a retras iar implantul dentar nu poate fi montat in aceasta situatie pentru ca nu exista suficienta sustinere. De asemenea, acelasi tip de retractie poate aparea si in cazul parodontozei.

In ce consta aditia de os?

Aditia osoasa este interventia chirurgicala prin care medicul chirurg mareste volumul osos din zona in care urmeaza sa fie montat implantul dentar. Aceasta procedura poate fi facuta fie prin os recoltat chiar de la pacient, fie cu ajutorul unui inlocuitor artificial.

Procedura este lipsita de durere pentru pacient si consta in realizarea unei incizii in gingie pentru a expune osul maxilar. Mai apoi, este inserat fie osul care poate fi sub forma de pulbere, de granule sau chiar bloc. Peste material se pune colagen pentru crearea noului os.

Dupa realizarea aditiei de os pacientul va avea nevoie de cateva luni de recuperare inainte de inserarea unui implant dentar. In tot acest timp, aditia de os va lucra pentru a crea noi celule osoase si un teren propice pentru montarea unui implant dentar.

In functie de caz, pacientului i se vor recomanda anume indicatii pentru ca procedura sa nu fie un esec, iar doar izolat pot aparea umflaturi sau invinetiri in acea zona.

Cand este utila aditia de os?

Aditia de os poate fi recomandata de catre medicul stomatolog in mai multe situatii. Printre acestea se numara:

Resorbtie

In momentul in care are loc o extractie dentara, osul care sustinea dintele extras incepe sa-si reduca treptat volumul, acest proces este numit resorbtie. Astfel, dupa primul an de la extractie, in medie osul este resorbit in proportie de 25% din volumul initial. La 3 ani de la extractie, osul este resorbit in proportie de 40-50%. Pentru a evita pierderea osului, in etapa postextractionala uneori se impune sa se realizeze augumentarea osoasa (aditia osoasa) sau sa se insereze un implant dentar.

Aditia osoasa este procedura chirurgicala ce permite obtinerea unor rezultate optime in implantologie. Asadar, dupa ce osul a fost adaugat, creste volumul de os disponibil si se poate insera un implant cu o lungime mai mare, conferindu-i astfel o stabilitate mai mare. Interventia de augumentare osoasa este o interventie chirurgicala ce poate fi realizata in acelasi timp cu operatia de insertie a implantului dentar.

Sinus lift

O alta operatie in cadrul careia este folosita aditia osoasa este operatia de sinus lift. Dupa cum rezulta si din denumire, operatia de sinus lift (ridicare sinus) este o interventie chirurgicala ce are ca scop ridicarea membranei sinusului maxilar in vederea adaugarii unei cantitati de os, cantitate ce este necesara la inserarea implantului dentar.

Tratamente parodontoza

Aditia osoasa (augumentarea osoasa) este utilizata si in cazul operatiei cu lambou, atunci cand pacientul sufera de boli parodontale, situatii in care dintii si-au pierdut o parte din suportul de sustinere osoasa. Operatia cu lambou se face atunci cand exista pungi parodontale adanci pline cu puroi care trebuie curatate. Daca situatia permite, se poate pune si material de aditie osoasa pentru refacerea suportului osos pierdut. Operatia cu lambou se face si in cazul periimplantitei (infectia osului din jurul implantului).

Rezectia apicala

Aditia de os mai este recomandata in cazul unei procedrui chirurgicale numita rezectie apicala. Rezectia apicala este o procedura chirurgicala prin care se scoate granulomul de la varful unei radacini dentare impreuna cu o parte din varful radacinii.

Este bine ca in locul granulomului, in defectul osos sa se puna un material de aditie osoasa pentru a ajuta osul sa se refaca si a preveni recidivele. Rezectia apicala este o procedura ajutatoare si in cazul tratamnetelor de canal care nu pot fi executate corect. Se poate face si obturatie retrograda a canalelor dentare odata cu rezectia apicala.

Ce pret are aditia de os?

Pretul acestei proceduri poate fi stabilit doar in urma unui consult in cadrul Clinicii 32. In functie de nevoile tale, unul din specialistii Clinicii 32 iti va face un plan de tratament si iti va explica atat etapele cat si pretul fiecarei proceduri in parte.

Pretul aditiei de os consta in manopera dar si materialul ce va fi folosit sau de cantitatea care va fi folosita.

Suntem de 15 ani alaturi de tine, oferindu-ti servicii de inalta calitate, la cele mai noi standarde internationale. Suntem transparenti si corecti fata de pacientii nostri, astfel ca lista de tarife percepute in Clinica 32 o gasiti accesand site- ul www.clinica32.ro/tarife.

Programari

Va asteptam in Clinicile 32 unde veti beneficia de tratamente stomatologice digitale, de manopere complexe, de tehnologie de ultima ora si de planuri de tratament multidisciplinare, totul sub acelasi acoperis.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord