• ro
    • en
clinica 32 Aditie osoasa

Aditie Osoasa

Resorbtie

In momentul in care are loc o extractie dentara, osul care sustinea dintele extras incepe sa-si reduca treptat volumul, proces numit resorbtie. Astfel, dupa primul an de la extractie, in medie osul este resorbit in proportie de 25% din volumul initial. La 3 ani de la extractie, osul este resorbit in proportie de 40-50%. Pentru a evita pierderea osului, in etapa postextractionala uneori se impune sa se realizeze augumentarea osoasa (aditia osoasa) sau sa se insereze un implant dentar. Aditia osoasa este procedura chirurgicala ce permite obtinerea unor rezultate optime in implantologie. Asadar, dupa ce osul a fost adaugat, creste volumul de os disponibil si se poate insera un implant cu o lungime mai mare, conferindu-i astfel o stabilitate mai mare. Interventia de augumentare osoasa este o interventie chirurgicala ce poate fi realizata in acelasi timp cu operatia de insertie a implantului dentar.

Sinus lift

O alta operatie in cadrul careia este folosita aditia osoasa este operatia de sinus lift. Dupa cum rezulta si din denumire, operatia de sinus lift (ridicare sinus) este o interventie chirurgicala ce are ca scop ridicarea membranei sinusului maxilar in vederea adaugarii unei cantitati de os, cantitate ce este necesara la inserarea implantului dentar.

Tratamente parodontoza

Aditia osoasa (augumentarea osoasa) este utilizata si in cazul operatiei cu lambou, atunci cand pacientul sufera de boli parodontale, situatii in care dintii si-au pierdut o parte din suportul de sustinere osoasa. Operatia cu lambou se face atunci cand exista pungi parodontale adanci pline cu puroi care trebuie curatate. Daca situatia permite, se poate pune si material de aditie osoasa pentru refacerea suportului osos pierdut. Operatia cu lambou se face si in cazul periimplantitei (infectia osului din jurul implantului).

Rezectia apicala

Aditia de os mai este recomandata in cazul unei procedrui chirurgicale numita rezectie apicala. Rezectia apicala este o procedura chirurgicala prin care se scoate granulomul de la varful unei radacini dentare impreuna cu o parte din varful radacinii. Este bine ca in locul granulomului, in defectul osos sa se puna un material de aditie osoasa pentru a ajuta osul sa se refaca si a preveni recidivele. Rezectia apicala este o procedura ajutatoare si in cazul tratamnetelor de canal care nu pot fi executate corect. Se poate face obturatie retrograda a canalelor dentare odata cu rezectia apicala.

Suntem de 10 ani alaturi de tine, oferindu-ti servicii de inalta calitate, la cele mai noi standarde internationale.

Programari

Va asteptam in Clinicile 32 unde veti beneficia de tratamente stomatologice digitale, de manopere complexe, de tehnologie de ultima ora si de planuri de tratament multidisciplinare, totul sub acelasi acoperis.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord