Alimentația în sarcină influențează în mod direct dantura bebelușului

Stomatologie digitala, fatete noprep, tratamente dentare minim invazive, implant fara taieturi, pedodontie, Clinica 32

Dacă îți dorești ca și copilul tău să aibă un zâmbet sănătos și puternic este necesar să acorzi o atenție sporită asupra alimentației pe toată perioada sarcinii. 

Ce înseamnă acest lucru?  Fiecare mămică este important să acorde o atenție sporită asupra alimentației pe care o consumă în timpul sarcinii deoarece există o legătură strânsă între aceasta și viitoarea dantură a bebelușului.

Dinții bebelușului încep sa se formeze în săptămâna a șasea de viața intrauterină, de aceea este vital ca alimentația mamicii sa fie bogată în nutrienți. Iată care sunt recomandările Dr. Elena Ciobanu – Medic stomatolog generalist

  • Alimente bogate în calciu. Este cel mai raspandit mineral din organism, esențial pentru formarea și dezvoltarea dinților ( se găsești în iaurt, lapte, brânză);
  • Vitamina D ajută organismul să direcționeze calciul în oase și dinți, pentru a-i întări (alimente cu conținut bogat în vitamina D – lapte, pește, ouă și evident lumina soarelui) 
  • Vitamina C este necesară pentru a menține țesutul gingival sănătos. Dacă nu există o cantitate suficientă de vitamina C în organism, dinții pot fi slăbiți (se găsește în citrice, ardei gras, cartofi dulci, etc)
  • Produse alimentare care conțin vitamina A și betacaroten ajută la creșterea corectă a dinților, adică alimente precum morcov, spanac, mango, ardei gras)

În toată această perioadă, viitoarele mamici trebuie să acorde o atenție sporită  sănătății orale pentru a se asigura că bebelușul va avea dinți sănătoși. Iată de ce:

Dacă viitoare mamă nu își va tratat cariile înainte de a rămâne însărcinată riscul ca viitorul copil sa dezvolte carii este de patru ori mai mare, încă de la apariția dinților de lapte

În lipsa unei alimentației corecte, gingivitele (inflamațiile gingiilor) apar la 60-75% dintre femeile însărcinate. 

Așadar, sănătatea dentară este importantă atât înainte de sarcină cât și în timpul sarcinii, iar alimentația poate ajută la fortificarea danturii viitorului bebeluși încă din perioada intrauterină.

Mămicile își pot face o sumă de proceduri și manopere dentare fără să afecteze sarcina, însă este important să comunice acest lucru încă de la începutul vizitei la clinică și bineînțeles să completeze conform fișa pacientului.

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă