Aparat dentar invizibil | Clinica 32 | 2023

3 motive pentru care ├«nc─â nu e t├órziu s─â ├«╚Ťi pui aparat dentar invizibil

Tot ce trebuie sa știi
despre un aparat dentar invizibil.

Stomatologie digitala, fatete noprep, tratamente dentare minim invazive, implant fara taieturi, pedodontie, Clinica 32
Stomatologie digitala, fatete noprep, tratamente dentare minim invazive, implant fara taieturi, pedodontie, Clinica 32
Z├ómbetul t─âu este adesea primul lucru pe care oamenii ├«l observ─â c├ónd te ├«nt├ólnesc. Primul z├ómbet poate sa fie la fel de important ca prima impresie. Un aparat dentar invizibil este o metod─â de tratament ortodontic care folose╚Öte o serie de placi de plastic transparente, fabricate special pentru fiecare pacient, pentru a ├«ndrepta din╚Ťii. Bretelele invizibile sau alinierii transparente sunt piese de plastic deta╚Öabile care se potrivesc peste din╚Ťii t─âi ╚Öi pot fi ├«ndep─ârtate c├óteva ore pe zi ├«n timp ce m─ân├ónci, faci fotografii sau alte activit─â╚Ťi asem─ân─âtoare.

Un aparat dentar invizibil reprezinta o metod─â ingenioasa de tratament ortodontic care folose╚Öte o serie de placi de plastic transparente, personalizate in functie de fiecare pacient, pentru a ├«ndrepta din╚Ťii. ├Än general, tratamentul cu aparate dentare invizibile dureaz─â ├«ntre 6 luni ╚Öi 2 ani, ├«n func╚Ťie de complexitatea cazului ╚Öi de c├ót de mult trebuie s─â fie mi╚Öca╚Ťi din╚Ťii.

Rezultatele sunt permanente ?

Exist─â o tendin╚Ť─â natural─â a din╚Ťilor de a recidiva dup─â ├«ndep─ârtarea alinierii din╚Ťilor. ├Än mod ideal, re╚Ťinerii sunt folosi╚Ťi pentru a evita orice ╚Öans─â de recidiv─â. Pacien╚Ťii pot opta fie pentru dispozitive de re╚Ťinere fixe, fie deta╚Öabile, pentru a se asigura c─â rezultatele sunt permanente.

Fiecare placa din compozitia aparatului dentar este purtat─â timp de aproximativ dou─â s─âpt─âm├óni ╚Öi exercit─â o u╚Öoar─â presiune asupra din╚Ťilor pentru a-i muta treptat ├«n pozi╚Ťia dorit─â. Dup─â aceea, placile sunt ├«nlocuite cu o alt─â serie care continu─â procesul de ├«ndreptare a din╚Ťilor. Aceste aparate dentare transparente sunt o varianta popular─â pentru cei care doresc s─â ├«╚Öi ├«ndrepte din╚Ťii, dar nu vor s─â poarte aparate metalice tradi╚Ťionale, care sunt mai vizibile ╚Öi pot fi mai incomode. ├Äns─â, ca ╚Öi ├«n cazul oric─ârui tratament ortodontic, este important s─â discuta╚Ťi cu un ortodontist pentru a afla dac─â aparatele dentare invizibile sunt potrivite pentru cazul dumneavoastr─â.

Po╚Ťi s─â m─ân├ónci cu aparat dentar invizibil?

Nu. Nu pute╚Ťi m├ónca cu aparatele dentare invizibile, nici m─âcar alimente moi. Pute╚Ťi bea ap─â ├«n timp ce le purta╚Ťi, dar nu pute╚Ťi m├ónca cu ele. M├óncatul cu ele poate fi periculos, deoarece alinierii se pot deteriora ╚Öi le pute╚Ťi ├«nghi╚Ťi accidental.

Po╚Ťi s─â bei cu bretele invizibile?

Da, pute╚Ťi bea ap─â, dar nu b─âuturi zaharoase sau alcoolice. Acestea pot duce la acumularea pl─âcii dentare ╚Öi pot cauza carii dentare. De asemenea, nu se recomand─â b─âuturile calde, deoarece c─âldura poate deforma ╚Öi alinia gre╚Öit t─âvile. De asemenea, temperatura ridicat─â poate face ca t─âvile de aliniere s─â se rup─â mai u╚Öor.

Aparatele invizibile transparente func╚Ťioneaz─â ├«n acela╚Öi mod ca ╚Öi cele tradi╚Ťionale. Din punctul de vedere al rezultatelor, cele transparente sunt mai pu╚Ťin vizibile ├«n compara╚Ťie cu bretele metalice. Corectarea pozi╚Ťiei din╚Ťilor poate fi simpl─â, eficient─â ╚Öi ofer─â o mul╚Ťime de beneficii pentru s─ân─âtatea oral─â general─â, igiena ╚Öi aspectul dumneavoastr─â.

Vrei sa te bucuri de beneficiile unui aparat dentar invizibil ?

Hai la Clinica 32 pentru o consulta╚Ťie!

Ia leg─âtura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi experien╚Ťa utilizatorilor ╚Öi pentru a ne ajuta s─â ne optimiz─âm constant con╚Ťinutul ╚Öi performan╚Ťa.
    Accept─â