• ro
    • en
clinica 32 Aparate dentare mobile

APARATE DENTARE MOBILE

Aparatele dentare mobile reprezinta una din solutiile la care poti apela pentru a-ti corecta malpozitiile dentare mai putin severe. Purtarea acestui tip de aparat dentar este nedureroasa pentru copil, corecteaza inghesuirile dentare si este mai ieftin decat un aparat fix.

APARATE DENTARE FUNCTIONALE

Terapia functionala reprezinta un tip de tratament ortodontic interceptiv care se adreseaza copiilor intre 3 si 15 ani (in perioada de crestere), folosind aparate speciale numite ''trainere''. Rolul unui trainer este de a indeparta fortele si efectele negative ale obiceiurilor vicioase (sugerea degetului, a limbii, a buzei sau a obiectelor) sau a functiilor anormale (respiratie orala/pe gura, deglutitie sau masticatie incorect efectuate) si de a antrena grupele musculaturii oro-faciale, astfel incat atat maxilarul superior cat si cel inferior sa se dezvolte corect. De asemenea, acest tip de aparat ajuta la stabilirea unei pozitii corecte a mandibulei (maxilarului inferior - mobil) in raport cu maxilarul superior (os fix). Astfel, sunt corectate si mici inghesuiri sau alte malpozitii dentare, uneori nefiind nevoie de tratamente ortodontice complicate (cu extractii) in dentitia permanenta.

Aparatul se poarta in principal noaptea si doua ore in timpul zilei in muscatura (cu dintii stransi) pentru a realiza un fel de antrenament al muschilor masticatori si faciali, promovand astfel dezvoltarea osoasa si realizarea corecta a functiilor: respiratorie si masticatorie. Durata acestui tip de tratament functional este in jur de 1-2 ani, este un tratament simplu si eficient, care il face pe micul pacient sa-si imbunatatesca fara efort calitatea vietii.

trainer

Programari

Va asteptam in Clinicile 32 unde veti beneficia de tratamente stomatologice digitale, de manopere complexe, de tehnologie de ultima ora si de planuri de tratament multidisciplinare, totul sub acelasi acoperis.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord