Care este riscul de degradare a fațetelor dentare în lipsa igienei orale

Clinica 32 Bucuresti, stomatologie avansata, fatete noprep, tratamente dentare minim invazive, ortodontie fara limite, aparat dentar invizibil

Lipsa igienei dentare poate duce la degradarea fațetelor dentare. Bacteriile care se acumulează în jurul marginilor fațetelor dentare pot produce acizi care erodează stratul protector al acestora, adică smalțul dentar. Acest lucru poate duce la decolorarea fațetelor dentare, la apariția petelor sau la pierderea luciului. De asemenea, dacă resturile alimentare și bacteriile sunt lăsate să se acumuleze pe fațete, pot duce la dezvoltarea gingivitei sau parodontitei, care pot afecta și susținereadinților naturali și a fațetelor dentare.

În plus, dacă nu se respectă protocolul de igienizare periodică, adezivul care fixează fațetele dentare poate să nu mai funcționeze corespunzător, ceea ce poate duce la pierderea acestora sau la necesitatea înlocuirii lor.

Iată cum se realizează igienizarea dentară acasă:
– dușul bucal ar fi cel mai indicat (ușor de folosit, în prezent există diferite modele portabile, de luat chiar și în vacanță);
– periuța manuală sau rotativă, după preferința fiecăruia, ideal ar fi să folosim o tehnică bună de periaj, și pastă de periaj;
– apă de gură la final;
– ața dentara- depinde de îndemânarea fiecăruia.

Purtătorii de fațete dentare trebuie să efectueze vizitele periodice (la fiecare 6 luni) la medicul stomatolog pentru a verifica starea acestora și pentru realizarea igienizării profesionale, astfel încât să se prevină potențialele afecțiuni orale și să se mențină aspectul și funcționalitatea lor.

Articol realizat de Dr. Ana Popescu – Medic stomatolog, protetică & estetică dentară.

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă