• ro
    • en
clinica 32 Coroana dentara

V-ati gandit sa va puneti o coroana dentara?

Clinica 32 va asteapta cu o gama variata de coroane dentare, cu o echipa de medici chirurgi specialisti, intr-un mediu placut, dar mai ales steril.

Odata cu inaintarea in varsta, dintii incep sa aiba probleme din punct de vedere structural. Atunci cand este afectata intreaga suprafata a dintelui, iar radacina este intacta, putem reconstitui dintele prin pivot si coroana dentara.

Coroanele dentare acopera intreaga parte vizibila a dintelui, conferindu-i estetica, stabilitate si durabilitate. Astfel, dintele va fi refacut din punct de vedere estetic si functional, putand sa-si reia astfel functia masticatorie.

Realizarea coroanei se face in doar cateva sedinte.

TIPURI DE COROANE DENTARE

 

Coroanele de ceramica pe zirconiu confera frumusete si rezistenta in timp, fiind cele mai bune optiuni pentru restaurarea dintilor laterali (molari si premolari). Acest tip de coroane satisfac toate cerintele esteticii: culoare, translucenta, textura, transparenta. Rezistenta este data de substratul de zirconiu.Coroanele din ceramica presata sunt realizate fara suport metalic, au rezistenta mare la fractura si sunt translucente (foarte estetice). Acestea reprezintă nivelul estetic de cel mai înalt grad. Transluciditatea lor este similară cu cel ai dinţilor naturali, iar contactul cu gingia se realizează numai prin ceramică. Coroanele Emax reprezinta soluţia ideală pentru pacienţii care acuză reacţie alergică la diferite metale.

Ele se utilizează în special la nivelul dinţilor frontali.Coroanele metalo-ceramice sunt compuse din doua parti: un schelet metalic si un strat de ceramica ce inveleste scheltul metalic. Sunt foarte rezistente datorita metalului si estetice datorita ceramicii. Dezavantajul lor este ca, odata cu trecere timpului, gingia are tendinta de a se retrage si astfel va aparea o dunga inchisa la culoare la baza gingiei.

Astfel, recomandam coroanele metalo-ceramice pentru zonele laterale ale maxilarelor, ele avand in acelasi timp avantajul ca sunt mai ieftine.Coroanele acrilice provizorii sunt lucrari temporare care se cimenteaza provizoriu in cavitatea bucala pe toata perioada cat coroanele finale sunt in lucru. Astfel, dintii pregatiti pentru coroanele finale vor fi protejati pana ce acestia vor fi gata. De asemenea, provizoriile sunt realizate pentru a reda cat mai exact forma lucrarii protetice finale.

Programari

Va asteptam in Clinicile 32 unde veti beneficia de tratamente stomatologice digitale, de manopere complexe, de tehnologie de ultima ora si de planuri de tratament multidisciplinare, totul sub acelasi acoperis.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord