Cum procedăm dacă nu există suficient os pentru inserarea implantului dentar

Stomatologie digitala, fatete noprep, tratamente dentare minim invazive, implant fara taieturi, pedodontie, Clinica 32

Dacă nu există suficient os pentru implant nu trebuie să fiți dezamăgiți, pentru că există opțiunea de adiție osoasă.

Există mai multe metode de adiție osoasă în funcție de lipsa de os, mărimea defectului și vechimea defectului.
Cea mai simplă și sigură metodă este extracția cu adiție osoasă sau socket preservation, prin care, atunci când se face extracția unui dinte, se umple locul cu os și se acoperă cu o membrană.

În cazul în care aveți deja extracție și o lipsă de os, în funcție de defectul rămas se pot aplica diverse metode de adiție, de la simple la complexe.
O metodă simplă este adiția osoasă tip sausage, care se face odată cu inserarea implantului. În timpul acesteia se adaugă materialul de adiție de volum, se protejează cu o membrană și se fixează fie cu suturi la periost, fie cu pini de fixare a membranei.
O metodă mai complexă este GBR sau Guided Bone ReGeneration, care presupune refacerea suportului osos, de obicei fără inserarea implantului în cadrul aceleiași ședințe. Astfel, se pot obține 2-4 mm de os nou atât în plan vertical, cât și orizontal.
Ulterior aceastei adiții se așteaptă 6 luni înainte de inserarea implanturilor. Cea mai complexă metodă de adiție este cea cu plăcuțe osoase recoltate și fixate cu șuruburi, operație denumită Khoury. Prin aceasta se pot obține până la 8 mm de os atât în plan vertical, cât și orizontal. În urma acestei operații se așteaptă timp de 5-6 luni până la inserarea implantului.
În cazul în care nu se mai poate face nicio operație de adiție osoasă, există implantul subperiostal personalizat. Acesta este realizat 100% digital și se fixează pe osul existent cu șuruburi de fixare, ocolește structurile anatomice, nervii și are o perioadă de integrare de 6 luni. Pe acest implant există 4 conectori pe care se poate monta o lucrare fixă totală.

În concluzie, există o soluție predictibilă pentru orice situație. Aceasta se recomandă în funcție de starea de sănătate a pacientului, vârsta, timpul de lucru, disponibilitatea, bugetul și dorința pacientului.

Articol realizat de Dr. Răzvan Boberis – Medic specialist chirurgie dento alveolară, master implantologie.

 

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă