Digital Smile Design și materializarea danturii mult dorite

Stomatologie digitala, fatete noprep, tratamente dentare minim invazive, implant fara taieturi, pedodontie, Clinica 32

Sintagma “Digital Smile Design” este des întâlnită în estetica dentară, ea facilitând comunicarea cu pacientul. Această tehnologie de ultimă generație ajută medicul dentist să planifice și să prezinte pacientului rezultatul final al viitoarei reabilitări, indiferent că se utilizează coroane sau fațete.

La prima întâlnire cu pacientul adunăm toate informațiile de care avem nevoie: se realizează fotografii intra și extraorale, realizăm o scanare digitală a arcadelor dentare, înregistrăm digital ocluzia dinamică, cu ajutorul Modjow și, nu în ultimul rând, culegem toate informațiile despre modul în care își dorește pacientul să arate viitorul său zâmbet. Pacientul este implicat activ în materializarea danturii mult dorite.

Toate informațiile primite se introduc într-un soft dentar pe care îl utilizăm în cadrul clinicii. În 24 de ore pacientul poate vizualiza în mod digital viitorul zâmbet pe care i-l putem oferi la sfârșitul tratamentului. În 48 de ore, cu ajutorul modelelor printate digital, pacientul poate proba noii dinți, implicit poate admira noul zâmbet, fără a ne atinge de substanța dentară, cu ajutorul wax up și mock-up-ului. Imediat ce pacientul acceptă planul de tratament, se începe procesul de șlefuire și realizarea pieselor protetice finale, cu firma și culoarea aleasă.

De cele mai multe ori întrebarea pacientului este una sigura: „Oare îmi va sta bine cu zâmbetul
ales?” Cu ajutorul Digital Smile Design această întrebare a fost eliminată din gândurile pacientului, acesta vizualizând de la început rezultatul final.

Odată terminată planificarea, obținerea danturii mult visate este un procedeu facil și fără riscuri, rezultatul fiind tot timpul de excepție, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Dacă ți-a fost tot timpul frică să iei decizii radicale, iar dantura ta a suferit modificări marcante de-a lungul timpului (abrazii, obturații multiple, depigmentări și hiperpigmentări), te așteptăm în cadrul Clinicii 32, unde dispunem de aparatură de ultimă generație și softuri dentare updatate, cu ajutorul cărora dantura mult visată este la câteva click-uri distanță.

Articol realizat de Dr. Roxana Serb – Medic stomatolog protetician, competențe implantologie

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă