După tratamentul ortodontic urmează obligatoriu o perioada de contenție

Stomatologie digitala, fatete noprep, tratamente dentare minim invazive, implant fara taieturi, pedodontie, Clinica 32

Dacă ai crezut că după îndepărtarea aparatului dentar vizitele la medicul dentist se vor termina, te înșeli; abia atunci începe o nouă etapă de tratament, articol realizat de Dr. Ingrid Bădulescu – Medic specialist ortodonție și ortopedie dento-facială
După tratamentul ortodontic urmează obligatoriu o perioada de contenție. Durata acestei perioade variază în funcție de vârsta pacientului și de amplitudinea tratamentului ortodontic.

Mijloacele de contenție pot fi fixe (retainerul fix lipit pe cei 6 dinți frontali) saumobile (gutiera termoformată sau placa palatinală). Ambele variante de contenție se verifică la 6 luni, atunci când pacientul vine la cabinetul stomatologic pentru igienizare și pentru controlul periodic.

Uneori, tratamentul ortodontic vine în ajutorul unui tratament protetic și chirurgical, ortodonția având rolul de a îmbunătăți rezultatele obținute cu ajutorul lucrărilor protetice sau de a restaura dimensiunile unui sit implantar insuficient.
Lucrările protetice, cum sunt coroanele dentare (aplicate pe dinți sau pe implanturi) și fațetele dentare, pot fi utilizate după tratamentul ortodontic pentru a îmbunătăți funcția, aspectul și sănătatea generală a dinților și gingiilor.
Printre beneficiile tratamentului stomatologic pluridisciplinar orto-protetic- chirurgical se numără:
Mușcătură îmbunătățită: prin ortodonție se corectează probleme majore de ocluzie, care vor fi perfectate prin aplicarea lucrărilor protetice minim invazive.
Estetica restaurată: coroanele și fațetele pot reda aspectul natural al dinților deteriorați, deformați sau discromici, oferind un zâmbet ideal, perfect. De asemenea, ortodonția preprotetică ajută la nivelarea planurilor de ocluzie maxilar și mandibular, paralelizarea acestora cu planurile faciale estetice (bicomisural și bipupilar), pentru obținerea unor rezultate estetice înalte.
Sănătate orală îmbunătățită: lucrările protetice pot ajuta la protejarea dinților restanți, reducând riscul unor fracturi irecuperabile. Prin ortodonție dinții sunt reașezați astfel încât să primească forțele masticatorii în axul lung al rădăcinii, fără forțe supraliminare, iar prin restaurări se protejează substanța dură restantă.

De asemenea, se restaurează protetic spațiile deschise prin tratament ortodontic, care au trecut deja prin etapa chirurgicală de inserare a implanturilor. Astfel, se reface continuitatea arcadelor dentare și niciun dinte nu este suprasolicitat de preluarea funcțiilor altor dinți absenți.

Este important să ne adresam unei echipe profesioniste- medic specialist protetician și medic specialist chirurg pentru a determina cel mai bun curs de acțiune după tratamentul ortodontic și pentru a asigura cele mai bune rezultate și sănătatea orală pe termen lung.

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă