Aparat dentar invizibil | Clinica 32 | 2023

3 motive pentru care încă nu e târziu să îți pui aparat dentar invizibil

Tot ce trebuie sa știi
despre un aparat dentar invizibil.

Stomatologie digitala, fatete noprep, tratamente dentare minim invazive, implant fara taieturi, pedodontie, Clinica 32
Stomatologie digitala, fatete noprep, tratamente dentare minim invazive, implant fara taieturi, pedodontie, Clinica 32
Zâmbetul tău este adesea primul lucru pe care oamenii îl observă când te întâlnesc. Primul zâmbet poate sa fie la fel de important ca prima impresie. Un aparat dentar invizibil este o metodă de tratament ortodontic care folosește o serie de placi de plastic transparente, fabricate special pentru fiecare pacient, pentru a îndrepta dinții. Bretelele invizibile sau alinierii transparente sunt piese de plastic detașabile care se potrivesc peste dinții tăi și pot fi îndepărtate câteva ore pe zi în timp ce mănânci, faci fotografii sau alte activități asemănătoare.

Un aparat dentar invizibil reprezinta o metodă ingenioasa de tratament ortodontic care folosește o serie de placi de plastic transparente, personalizate in functie de fiecare pacient, pentru a îndrepta dinții. În general, tratamentul cu aparate dentare invizibile durează între 6 luni și 2 ani, în funcție de complexitatea cazului și de cât de mult trebuie să fie mișcați dinții.

Rezultatele sunt permanente ?

Există o tendință naturală a dinților de a recidiva după îndepărtarea alinierii dinților. În mod ideal, reținerii sunt folosiți pentru a evita orice șansă de recidivă. Pacienții pot opta fie pentru dispozitive de reținere fixe, fie detașabile, pentru a se asigura că rezultatele sunt permanente.

Fiecare placa din compozitia aparatului dentar este purtată timp de aproximativ două săptămâni și exercită o ușoară presiune asupra dinților pentru a-i muta treptat în poziția dorită. După aceea, placile sunt înlocuite cu o altă serie care continuă procesul de îndreptare a dinților. Aceste aparate dentare transparente sunt o varianta populară pentru cei care doresc să își îndrepte dinții, dar nu vor să poarte aparate metalice tradiționale, care sunt mai vizibile și pot fi mai incomode. Însă, ca și în cazul oricărui tratament ortodontic, este important să discutați cu un ortodontist pentru a afla dacă aparatele dentare invizibile sunt potrivite pentru cazul dumneavoastră.

Poți să mănânci cu aparat dentar invizibil?

Nu. Nu puteți mânca cu aparatele dentare invizibile, nici măcar alimente moi. Puteți bea apă în timp ce le purtați, dar nu puteți mânca cu ele. Mâncatul cu ele poate fi periculos, deoarece alinierii se pot deteriora și le puteți înghiți accidental.

Poți să bei cu bretele invizibile?

Da, puteți bea apă, dar nu băuturi zaharoase sau alcoolice. Acestea pot duce la acumularea plăcii dentare și pot cauza carii dentare. De asemenea, nu se recomandă băuturile calde, deoarece căldura poate deforma și alinia greșit tăvile. De asemenea, temperatura ridicată poate face ca tăvile de aliniere să se rupă mai ușor.

Aparatele invizibile transparente funcționează în același mod ca și cele tradiționale. Din punctul de vedere al rezultatelor, cele transparente sunt mai puțin vizibile în comparație cu bretele metalice. Corectarea poziției dinților poate fi simplă, eficientă și oferă o mulțime de beneficii pentru sănătatea orală generală, igiena și aspectul dumneavoastră.

Vrei sa te bucuri de beneficiile unui aparat dentar invizibil ?

Hai la Clinica 32 pentru o consultație!

Contact us!

We are ready to answer your questions. Call us, write us an email or leave us your phone number and we'll call you back!


    We use cookies to improve the user experience and to help us constantly optimize our content and performance.
    Accept