Importanța primei vizite și timpul alocat pacientului pentru explicarea planului de tratament

Clinica 32 Bucuresti, stomatologie avansata, fatete noprep, tratamente dentare minim invazive, ortodontie fara limite, aparat dentar invizibil

De cele mai multe ori, amânăm vizita la medicul stomatolog din diverse motive, precum lipsa de timp, financiare sau din cauza altor probleme urgente. Astfel, sănătatea orală se poate deteriora dacă nu avem în primul rând o igienă adecvată și nu soluționăm problemele dentare într-un stadiu incipient. Trebuie menționat faptul că este necesară efectuarea a minim un controlul stomatologic pe an. În anumite situații se recomandă chiar 2-3 pe an.

O consultație, de cele mai multe ori, durează aproximativ 1h. Este un timp minim în care medicul stomatolog efectuează radiografii, tomografii, poze intraorale pacientului, scanări digitale și încearcă să înțeleagă dorințele pacientului, din punct de vedere estetic și funcțional. Pozele intraorale sunt realizate cu scop diagnostic, de a explica și prezenta pacientului afecțiunile, și de a comunica mai ușor între specialități. Radiografiile 2D ne ajută să vedem localizat sau per ansamblu problemele de natură carioasă, corectitudinea unor tratamente de canal, adaptări ale lucrărilor protetice. Cu ajutorul investigațiilor de tip CBCT (tomografii dentare) vizualizăm 3D, în detaliu, osul în care se va insera implantul sau rapoarte ale unor dinți cu repere anatomice importante.

În același timp, pacientului i se explică medical toate problemele existente, de la simple carii, la tratarea edentațiilor cu implanturi, lucrări protetice, dar și perioada de timp necesară pentru desfășurarea tratamentului. După colectarea acestor date, pacientului i se întocmește un plan de tratament personalizat, etapizat, cu costurile aferente fiecărei
manopere.

În unele cazuri, în care situația clinică necesită mai multe specialități stomatologice (chirurgie, ortodonție, endodonție, protetică) se realizează un plan de tratament interdisciplinar, împreună cu ceilalți specialiști, planul de tratament urmând a i se prezenta pacientului într-o altă ședință.

Clinica32 dispune de toate specialitățile stomatologice și de toată aparatura digitală necesară pentru a realiza o consultație detaliată.

Articol realizat de Dr. Vlad Săgeată – Medic stomatolog protetician, competențe în implantologie

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă