Importanța scanării digitale și realizarea tratamentelor fără greșeală

Stomatologie digitala, fatete noprep, tratamente dentare minim invazive, implant fara taieturi, pedodontie, Clinica 32

CT sau mai corect Cone beam computed tomography reprezintă o imagine 3 D a țesuturilor dure de la nivelul cavității bucale . Această investigație a devenit foarte importantă în diagnosticarea și planificarea tratamentului cu implanturi dentare.

Scanarea digitală reprezintă o copie în format 3D a arcadelor dentare, această înlocuind în totalitate amprentarea clasică, greoaie si incomodă pentru pacient.

Scanarea se realizează cu ajutorul scanerelor digital, iar procedura este facilă și bineînțeles fără durere.

Scannerul digital este un dispozitiv care nu atinge suprafețele amprentate de la nivelul cavității bucale . Aceste informații pe care le obține sunt imagini 3D ale arcadelor dentare și a anumitor formațiuni din vecinătate, toate aceste informații fiind colectate într-un calculator cu ajutorul unui soft special destinat stomatologiei .

 În ceea ce privește gradul de iradiere, este important să rețineți ca este cu 96% mai scăzut la3D dental CTBC decât la un CT convențional.

Cele două investigații se suprapun într-un soft dentar în care putem realiza pacientul virtual și avem posibilitatea de a configura rezultatul final. Când vorbim de rezultatul final ne referim la tot ce implică acesta intervenție de înserare a implantului dentar, adică adiții osoase, bonturi personalizate, funcționalitate, echilibru și estetic. 

Aceste proceduri sunt posibile în cadrul Clinicilor 32 și sunt esențiale în realizarea unui tratament cu rezultate excepționale.

Articol realizat de Dr. Roxana Șerb -Medic stomatolog protetician, competențe în implantologie orală

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă