• ro
    • en
clinica 32 Incrustari

Aveti nevoie de o incrustatie?

Clinica 32 va asteapta cu o gama variata de incrustatii, cu o echipa de medici chirurgi specialisti, intr-un mediu placut si steril.

Incrustatiile se folosesc in momentul in care mai multi pereti ai dintelui sunt afectati. Practic, cu ajutorul incrustatiilor se reconstruiesc coroanele dentare pentru ca in final molarii si premolarii sa-si recapete functiile si aspectul estetic.

Se fac in laborator, pentru a corespunde unui anume dinte si pacient si implica cel putin 2 sedinte. In prima sedinta dintele este pregatit si se ia o amprenta. In a doua sedinta, dupa ce incrustatia a fost pregatita in laborator, medicul dentist va cimenta incrustatia cu un ciment special.

Incrustatiile pot fi din compozit sau din ceramica, ambele putand fi de culoarea dintelui sau din aur. In stabilirea tipului de incrustatie se va tine cont de amploarea si profunzimea cariei dentare.

 

Incrustatia din compozit consta in realizarea unei structuri din compozit.

Compozitul este materialul care a inlocuit amalgamul si corespunde intr-o masura mai mare pretentiilor estetice ale pacientilor.

Avantajele incrustatiei din compozit:

  • rezistenta si durabilitate, datorita materialului
  • estetica: imita foarte bine dintele natural
  • pot fi ulterior prelucrate de catre medicul dentist

Incrustatia din ceramica se recomanda atunci cand suprafata dentara lezata este mult mai mica decat in cazul incrustatiei din compozit.
 

Avantajele acestui tip de incrustatie sunt urmatoarele:

  • din punct de vedere estetic, rezultatele sunt net superioare compozitului si plombelor
  • ceramica este compatibila cu organismul uman, astfel scade riscul de alergii
  • duritatea si rezistenta sunt mult mai mari decat in cazul compozitului

Programari

Va asteptam in Clinicile 32 unde veti beneficia de tratamente stomatologice digitale, de manopere complexe, de tehnologie de ultima ora si de planuri de tratament multidisciplinare, totul sub acelasi acoperis.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord