Inlay, Onlay și alte piese protetice smart pentru o dantură de invidiat

Stomatologie digitala, fatete noprep, tratamente dentare minim invazive, implant fara taieturi, pedodontie, Clinica 32

Inlay si onlay sunt mini piese protetice care pot restaura dintele, fără un sacrificiu mare de structură
dentară.
Ele se realizează 100% digital, eliminându-se orice eroare în ceea ce privește adaptarea la nivelul dintelui. Aceste piese protetice pot restaura dinții cu obturații voluminoase, fracturi coronare sau abrazii accentuate, păstrând în totalitate vitalitatea dintelui.

Inlay se adaptează la nivelul cavității dintelui fără să acopere pereții dentari, în timp ce onlay poate acoperi de la unul până la 4 pereți ai dintelui.
Afecțiunea  acestui secol este stresul, care vine la pachet cu multe repercursiuni la nivelul danturii, în special în ceea ce privește integritatea acesteia. Indiferent dacă avem un bruxism nocturn sau un reflux gastro-esofagian, în timp, aceste afecțiuni se văd la nivelul structurii dentare, fie prin abrazie accentuată, fie prin pierdere de substanță dentară (smalț la nivelul fețelor ocluzale sau palatinale). Prin pierderea de substanță dentară pot apărea în avalanșă și restul problemelor: dureri articulare, sensibilități dentare, putându-se ajunge până la incapacitatea de triturare a
alimentelor.

Pentru a veni în ajutorul acestor pacienți, au apărut un nou tip de piese protetice fără preparație adintelui sau cu o preparare mini invazivă, numite Table-top. Cu ajutorul acestora putem restaura zona laterală și, implicit, refacerea ocluziei.

Aceste piese protetice de top sunt acum disponibile în cadrul clinicii noastre, 100% digital, fără amprente supărătoare și realizate ultrarapid în 48 ore .

Articol realizat de Dr. Roxana Serb – Medic stomatolog protetician, competențe implantologie

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă