La ce ajută adaptarea protezelor dentare și când se realizează?

Clinica 32 Bucuresti, stomatologie avansata, fatete noprep, tratamente dentare minim invazive, ortodontie fara limite, aparat dentar invizibil

Protezele sunt piese dentare ce pot înlocui de la unul la toți dinții lipsă. Ele sunt realizate din acrilat roz, transparent sau din acrilat și o parte de metal.
După ședința de montare a protezelor, pacientul trebuie să revină la cabinet următoarea zi și după 7 zile pentru retuș și verificare.

În primele zile este posibil să simtă disconfort sau durere, dar acest lucru poate fi normal și ar trebui să dispară treptat. Pentru a se adapta mai ușor cu proteza, pacientul trebuie să o poarte, să vorbească cât mai mult, să mestece bilateral și să consume alimente de consistență moale la început.

Dacă durerea persistă sau devine mai severă, trebuie să contacteze medicul stomatolog imediat. În unele cazuri, proteza dentară poate necesita ajustări sau reparații. Ajustarea protezelor este un proces important pentru a se asigura confortul și funcționalitatea acestora. Adaptarea lor poate fi o experiență dificilă pentru unii pacienți, dar exista câteva sfaturi și metode care pot ajuta la facilitarea acestui proces și la întreținerea adecvată a protezei acasă.

Pentru a întreține proteza dentară este important ca aceasta să fie curățată zilnic cu o periuță de dinți moale și cu o soluție de curățare specială pentru proteze dentare. Se recomandă evitarea utilizării apei fierbinți sau a altor substanțe care pot deteriora proteza.

Este, de asemenea, importantă menținerea unei igiene orale bune, curățând dinții și gingiile în mod regulat cu o periuță de dinți și ață dentară. De asemenea, trebuie evitate alimentele tari și lipicioase care pot deteriora sau scoate proteza dentară din locul lor.

În concluzie, anual, pacientul purtător de proteze trebuie să revină în cabinet pentru a i se verifica adaptarea acesteia pe gingie, mușcătura și integritatea ei. Medicul va igieniza proteza în cabinet sau, dacă este necesar, o va trimite în laborator pentru a o completa cu material în cazul în care gingia și osul își schimbă volumul.

Articol realizat de Dr. Valentin Popescu – Medic stomatolog, protetică, master implantologie

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă