• ro
    • en
clinica 32 Ortodontie

APARAT DENTAR FIX

 

Aparatele dentare fixe sunt cele mai utilizate si recomandate de catre medicii ortodonti si reprezinta o metoda eficienta de corectare a pozitiei dintilor, fiind in acelasi timp si o metoda economica. Aparatul dentar serveste la alinierea dintilor, ducand la imbunatatirea functiei de masticatie, la corectarea arcadelor dentare si la capatarea zambetului mult visat.

aparat-safir

APARAT CU BRACKETI DE SAFIR

 

Aparatul dentar cu bracketi de safir reprezinta cea mai estetica varianta de tratament ortodontic vestibular. Rezistenta comparabila cu cea a bracketilor metalici, transparenta si transluciditatea il recomanda pentru pacientii cu pretentii estetice mari. Aparatul Safir face parte din gama aparatelor invizibile, datorita bracketilor transparenti ultramoderni. De asemenea, pretul mic si calitatea mare il face sa fie unul din cele mai dorite aparate de catre pacienti.

aparat-damon

APARAT DENTAR DAMON

 

Aparatul dentar Damon este un sistem mecanic unic, ce permite ca forte reduse sa actioneze complementar cu muschii buzelor si ai limbii, facand din acest aparat cel mai biologic mod de a corecta pozitia dintilor. Asadar, cu forte mai mici, raspuns biologic mai bun.

aparat-metalic

APARAT DENTAR METALIC

 

Aparatul dentar metalic este primul aparat ortodontic aparut, fiind si acum o solutie foarte des aleasa de catre pacienti datorita costului scazut, coroborat cu avantajele terapeutice pe care le aduce. Este un aparat puternic, cu care se lucreaza usor si care rareori cedeaza.

APARATE DENTARE MOBILE

Aparatul dentar mobil reprezinta una din solutiile la care poti apela pentru a-ti corecta malpozitiile dentare mai putin severe. Purtarea acestui tip de aparat este nedureroasa pentru copil, corecteaza inghesuirile dentare si este mai ieftin decat un aparat fix.

APARATE DENTARE SPECIALE

DISJUNCTOR

Disjunctorul se mai numeste si dilatatorul palatinal. Asa cum ii spune si numele, rolul disjunctorului este acela de a dilata maxilarul. E un dispozitiv ce se foloseste in tratamentele ortodontice si ce are ca scop alinierea dintilor pe arcada intr-o pozitie fiziologica. Acesta este un aparat ce se fixeaza de molarii si premolarii superiori cu ajutorul unor inele metalice.

 

aparat-arc-palatinal

ARC TRANSPALATINAL

Un disjunctor maxilar trebuie purtat minim 3 luni. Dupa aceasta perioada, pentru a mentine rezultatul obtinut, disjunctorul maxilar se inlocuieste cu un aparat de contentie (arc transpalatinal).

aparat-quad

QUAD HELIX

Este un aparat ortodontic pentru dintii de sus, cimentat pe dinti. Contine 2 sau 4 arcuri spiralate si este folosit pentru a largi maxilarul si a face loc dintilor inghesuiti. Se foloseste in dentitie mixta si mai ales la cei care au supt mult timp degetul.

APARATE EXTRAORALE

 

headgear

ARC FACIAL (HEAD GEAR)

Dispozitiv extra-oral prevazut cu un arc si o capelina si are ca scop ghidarea lenta a cresterii faciale si osoase prin intermediul miscarilor dentare in directia corecta. Forta este aplicata asupra arcului facial prin intermediul elementelor elastice.

masca-delaire

MASCA DELAIRE

Masca Delaire este un aparat folosit in tratamentul pacientilor cu muscatura inversa, mai exact cei care au dintii si maxilarul inferior peste dintii de sus. Tratamentul cu acest aparat este eficient in perioada de crestere, purtarea lui fiind necesara atat ziua cat si noaptea in casa.

APARATE DENTARE INVIZIBILE

 

aparat-invisalign

INVISALIGN

Aparatul Invisalign îndreaptă dinţii folosind o serie de aliniatori detaşabili aproape invizibili, care sunt adaptaţi special la dinţii dumneavoastră. Pe măsură ce înlocuiţi fiecare aliniator odată la două săptămâni, dinţii dumneavoastră vor migra – puţin câte puţin, săptămână după săptămână, deplasându-se treptat spre poziţia finală proiectată. Confortabil, transparent şi detaşabil – sistemul Invisalign vă transformă zâmbetul fără a vă perturba viaţa. Aşa cum au descoperit deja peste 2,5 milioane de oameni din întreaga lume.aparat-incognito

INCOGNITO

Montat pe fata interioara a danturii, Incognito este un aparat dentar fix imposibil de observat, datorita modului de aplicare. Acest aparat este preferat de pacientii cu viata sociala intensa. Bracket-urile aparatului Incognito sunt confectionate pentru fiecare pacient in parte, sunt personalizate, permitand astfel adaptarea perfecta pe fiecare dinte.

Programari

Va asteptam in Clinicile 32 unde veti beneficia de tratamente stomatologice digitale, de manopere complexe, de tehnologie de ultima ora si de planuri de tratament multidisciplinare, totul sub acelasi acoperis.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord