Ortodontie


APARAT DENTAR DAMON

Este un aparat dentar autoligaturant, superior din punct de vedere mecanic si biologic, care actioneaza in acelasi timp cu muschii buzelor si a limbii, obtinand astfel o corectare a pozitiei dintilor mai lenta, dar mai naturala, cu forte mici, fara efecte secundare asupra aparatului de sustinere a dintelui in os. Indreptarea dintilor se face printr-un arc (o sarma cu o forma ideala), care se conecteaza la dinti prin intermediul bracketurilor dispuse cu clapeta (nu cu un elastic ca in cazul unui aparat clasic). Aceasta clapeta este elemental inovator al acestui tip de bracket, intrucat permite distribuirea unei forte continue, de intensitate mica, fara efecte parazite asupra aparatului de sustinere a dintelui in os (fara retractii osoase sau gingivale). Cu aparatul dentar Damon se pot evita uneori extractiile dentare suplimentare sau operatiile de chirurgie ortognata. De asemenea controalele se fac mai rar, la 2-3 luni. Aparatul Damon are doua variante – metalic, cu bracketi mici, igienici si eficienti (chiar si in cazurile cu dinti foarte mici) si clear (fizionomic, estetic), complet transparent, preferat de pacientii care au exigente estetice ridicate in viata de zi cu zi, chiar si in timpul tratamentului (prezentatori, cantareti, vedete). Ambele tipuri de aparate au aceeasi eficienta in timp, diferenta fiind doar de ordin estetic.
Clinica 32 București Implanturi Dentare
Clinica 32 București Implanturi Dentare


APARAT DENTAR INVISALIGN

Aparatul Invisalign este cel mai avansat tip de tratament ortodontic. Acesta îndreaptă dinţii folosind o serie de aliniatori detaşabili aproape invizibili, proiectati digital, care sunt adaptaţi special la dinţii dumneavoastră. Pe măsură ce se înlocuiesc gutierele odată la două săptămâni, dinţii vor migra – puţin câte puţin, săptămână după săptămână, deplasându-se treptat spre poziţia finală proiectată. Confortabil, transparent şi detaşabil – sistemul Invisalign vă transformă zâmbetul fără a vă perturba viaţa. Aşa cum au descoperit deja peste 2,5 milioane de oameni din întreaga lume.
Clinica 32 București Implanturi Dentare
Clinica 32 București Implanturi Dentare
Clinica 32 București Implanturi Dentare


APARAT DENTAR FIX CLASIC

Varianta metalica a acestui aparat este utilizata cel mai des si este recomandata de catre majoritatea medicilor ortodonti, fiind o metoda economica si eficienta. Aliniaza dintii, imbunatatesc masticatia si corecteaza forma arcadelor dentare cu rezultate excelente din punct de vedere estetic si functional. Bracketii sunt miniaturizati, discreti, permit efectuarea corespunzatoare a igienei dentare si cu ajutorul lor se poate face corectarea tuturor anomaliilor dento-maxilare.


APARAT DENTAR CU BRACKETI DE SAFIR

Aparatul dentar cu bracketi de safir este varianta fizionomica a aparatului metallic classic si este preferat de multi pacienti datorita esteticii sale. Ofera calitate superioara la un pret bun. Face parte din seria aparatelor ‘estetice’, oferind o vizibilitate minima prin transparenta si transluciditatea bracketilor.
Clinica 32 București Implanturi Dentare


APARAT MIOFUNCTIONAL (TRAINER)

Aparatele miofunctionale sunt aparate mobile, recomandate in perioada de crestere (8-12 ani) care sunt concepute pentru a imbunatati functiile asigurate de aparatul dento-maxilar (respiratia, masticatia, deglutitia, fonatia), functii care daca sunt perturbate, influenteaza in mod negativ dezvoltarea pacientului. Functiile sunt corectate prin indepartarea obiceiurilor vicioase ce au efecte negative asupra dezvoltarii copilului (respiratia orala, deglutitia infantila, masticatia/fonatia cu interpozitia limbii), restabilind astfel un echilibru care ii permite pacientului sa creasca normal si sa aiba o ocluzie(muscatura) ideala, asigurandu-se totodata si alinierea dintilor.
De asemenea, aparatele miofunctionale sunt folosite in tratamentul(deconditionarea, indepartarea) altor obiceiuri vicioase externe, care influenteaza dezvoltarea faciala si maxilo-mandibulara (sugerea degetului, sugerea paturii, mestecarea creioanelor).
Purtarea trainerelor si mentinerea lor in gura presupune o contractie musculara, deci ele dezvolta musculatura, iar prin cresterea fluxului sanguin la nivel local se dezvolta armonios si cele doua oase maxilare (superior si inferior). De asemenea, prin purtarea aparatului pacientul isi pozitioneaza limba in mod corect la nivelul boltii palatine (tine limba in cerul gurii). Se recomanda totodata si exercitii de respiratie care ii antreneaza efectuarea corecta a acestei functii, adica pacientul trece de la o respiratie orala (incorecta), la una nazala, corecta.
Prin toate aceste aspecte mentionate, aparatul miofunctional asigura dezvoltarea corecta a arcadelor dentare si alinierea dintilor, ceea ce are ca rezultat o muscatura corecta, stabila in timp.


APARATE EXTRAORALE ARCUL FACIAL (HEAD GEAR)

Este un dispozitiv extraoral prevazut cu un arc si o capelina si are ca scop ghidarea lenta a cresterii faciale si osoase prin intermediul miscarilor dentare in directia corecta. Aparatul extraoral transmite forta creata de sprijinul cranian catre dinti prin intermediul unui aparat intraoral (placuta, disjunctor, inele ortodontice) si astfel se obtine o influentare benefica a potentialului de crestere al pacientului. Forta este aplicata asupra arcului facial prin intermediul elementelor elastice (inele elastomerice schimbate in fiecare zi de catre pacient).


MASCA DELAIRE

Masca Delaire este un aparat folosit in tratamentul pacientilor cu muscatura inversa, mai exact cei care au dintii si maxilarul inferior peste dintii de sus (prognatism mandibular). Tratamentul cu acest aparat este eficient in perioada de crestere, purtarea lui fiind necesara atat ziua, cat si noaptea (minim 14 ore zilnic).

Cu ce te putem ajuta? Contactează-ne!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale
în chat sau programează o consultație.

  Clinica Stomatologică Scărlătescu

  Strada Scărlătescu nr 3
  Sector 1, București

  Telefon

  +40 31 620 30 30

  Program

  Luni-Vineri 09.00 - 20.00

  Clinica Stomatologică Banu Manta

  B-dul Banu Manta, 79A
  Sector 1, București

  Telefon

  +40 31 620 30 30

  Program

  Luni-Vineri 09.00 - 20.00

  Clinica UNU - partener Clinica 32

  Strada de Mijloc, nr. 1
  Brașov

  Telefon

  +4 0268 418 969

  Program

  Luni - Vineri9.00 - 20.00

  Ne preocupăm de TOT pentru ca experiența 32 să fie una cât mai placută – puteți face programări online, plăti cu cardul sau în 6 rate fără dobândă prin Garanti Bonus Card, …
  Vezi mai mult

  Contact

  Clinica stomatologică Scărlătescu
  Str. Scărlătescu, nr. 3 ,
  sector 1, București
  Luni – Vineri 09:00-20:00
  +4031620330

  Clinica stomatologică
  Banu Manta

  B-dul Banu Manta, nr. 79 A,
  sector 1, București
  Luni – vineri 09:00 – 20:00
  +40316203030

  Acest site este operat de SC Clinica 32 SRL, cu sediul social in Bucuresti, B-dul Banu Manta 79A, Sector 1, e-mail office@clinica32.ro, RC: J40/3300/2005, CUI 17263249

  Ia legătura cu noi!

  Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


   Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
   Acceptă