• ro
    • en
clinica 32 Plomba dinte(obturatie)

Plomba dinte (Obturatie dinte)

Obturatiile dentare fizionomice directe sau plombele dentare reprezinta restaurari protetice care au menirea de a reda functionalitatea si fizionomia dintilor. Vorbim despre obturatii fizionomice in cazul cariilor si fracturilor usoare.

Obturatii dentare din amalgam

In trecut cel mai utilizat material in realizarea obturatiilor era amalgamul, iar uneori se folosea chiar si aurul. Materialele erau foarte eficiente, insa aspectul lor nu era tocmai cel dorit, plombele dentare fiind foarte vizibile. Astazi, tratamentului cariei dentare se face prin proceduri minim invazive, cu materiale de ultima generatie ce fac posibila obtinanerea unei plombe fizionomice (cu aceeasi culoare ca a dintilor) si cu o rezistenta crescuta. Acestea sunt obturatii dentare fizionomice din rasini compozite.

Obturatii dentare din compozit

Fie ca este vorba de o carie sau de mici fracturi ale dintilor, obturatiile dentare din compozit sunt cele mai indicate. De asemenea tot mai multa lume apeleaza la ele pentru schimbarea plombelor din amalgam vechi, vizibile si inestetice. Avantajele obturatiilor dentare din compozit: - se fixeaza bine de structura dentara ramasa integra, prevenind astfel fracturarea sau deteriorarea dintelui - aspectul final al obturatiilor dentare fizionomice este mult mai bun decat cel al obturatiilor metalice, avand si o culoare care se adapteaza la nuanta dintelui natural. - procedura realizari obturatiei din compozit presupune o singura vizita la medicul stomatolog - fata de obturatiile din amalgam, sensibilitatea la rece sau cald este una mult mai scazuta - medicul dentist va depista mult mai repede cariile secundare, putand astfel sa obtureze si carii foarte mici. In cazul amalgamului medicul trebuie sa astepte pana cand leziunea se mareste si abia apoi poate interveni.

Programari

Va asteptam in Clinicile 32 unde veti beneficia de tratamente stomatologice digitale, de manopere complexe, de tehnologie de ultima ora si de planuri de tratament multidisciplinare, totul sub acelasi acoperis.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord