Recomandări post tratament stomatologic – albire dentară

Recomandari post tratament stomatologic- albire dentara

Dupa albire, cum am grija de rezultatele obtinute?

In primele 48 de ore dupa tratamentul de albire, o ‘dieta alba’ este recomandata. Trebuie sa evitati produsele din tutun si cafea, ceaiurile si sucurile colorate, vinul rosu si mancarurile bogate in coloranti. Nu folositi nici ape de gura/paste de dinti colorate.

Este tratamentul de albire a dintilor dureros?

Este normal sa simtiti usoare sensibilitati dupa tratamentul de albire a dintilor, desi multi pacienti nu simt nimic. Sensibilitatea usoara este datorata gelului de albire care ajuta la deschiderea miilor de ‘tunele’ microscopice ale smaltului, fapt ce permite penetrarea dentinei (dentina este cea care controleaza culoarea fiecarui dinte). Dupa tratamentul de albire a dintilor, aceste ‘tunele’ au nevoie de inca aproximativ 24 de ore pentru a se inchide complet – in acest timp unii pacienti pot simti o usoara sensibilitate cand respira pe gura rapid sau la consumul de alimente foarte calde si foarte reci. Totusi, majoritatea oamenilor nu vor mai simti la cateva ore de la albirea dintilor nicio sensibilitate. Un foarte mic procentaj pot simti o sensibilitate ridicata si o senzatie de disconfort, insa va trece fara efecte secundare in maxim 24 de ore. După şi în timpul efectuării unui tratament de albire a dinţilor puteţi avea gingii foarte sensibile.

Ce anume ingalbeneste dintii?

Fara nici o indoiala, substanta cea mai raspunzatoare de patarea dintilor este ceaiul. Totusi, fumatul, cafeaua si altele – cum este si vinul rosu – au si ele impact negativ. Iar daca indepartati petele de pe dinti, nu uitati sa continuati cu folosirea unei paste cu efect de albire pentru a preveni reaparitia petelor. Si nu uitati importanta alimentatiei sanatoase.“

Pentru a menţine cât mai mult efectul de albire şi pentru a evita pătarea dinţilor ar trebui evitate mâncărurile colorate puternic. Pentru a evita pătarea dinţilor şi pentru a avea gingii cât mai sănătoase este nevoie să aveţi o igienă corectă care să includă periaj de două ori pe zi câte 2 minute, folosirea aţei dentare şi a duşului bucal.

Din 2005, Clinica 32 construieste un drum unic in stomatologia romaneasca bazat pe principiile stomatologiei digitale: totul sub un singur acoperis, tratamente noninvazive FARA DURERE, tehnici si manopere de ultima ora, tratamente cu abordare multidisciplinara, computer tomograf CBCT ce permite analize 3D, echipa specializata la New York University.
Clinica 32 este singura clinica din Romania care ofera PARTENERIATUL UNIC cu fabrica de implanturi din Suedia prins sistemul Atlantis ceea ce inseamna dinti pe implant proiectati virtual in timp real si specific fiecarui pacient. Alte manopere premium oferite de Clinica 32 sunt All on 4 & All on 6, Implantul dentar ghidat digital fara taieturi, manopere complexe bazate pe investigatii 3D si/sau pacient virtual. Clinica 32 detine doua sedii complet dotate digital situate central in Bucuresti si asigura locuri de parcare. Cereti detalii la receptie despre parcare.

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă