• ro
    • en
clinica 32 Tehnica A-PRF
 

Una dintre cele mai noii tehnici folosite cu succes in stomatologie, in special in implantologie si chirurgie orala, o reprezinta tehnica A-PRF. A-PRF (Advanced Platelet Rich Fibrin), adica plasma imobgatita in trombocite, este o metoda avansata prin care, prin centrifugarea sangelui recoltat de la pacient, se obtin membrane de vindecare, membrane ce vor fi folosite in procedurile chirurgicale in vederea vindecarii rapide a tesuturilor operate. Prin folosirea acestei metode avansate vindecarea tesuturilor moi si vindecarea osoasa se vor face intr-un timp mult mai scurt, deoarece la baza ei se afla sangele pacientului, deci propriile resurse ale organismului.

Membranele obtinute in urma A-PRF se folosesc la:

  • operatia cu implanturi dentare
  • operatia de aditie osoasa
  • operatia de sinus lifting
  • extractia dentara
  • tratamentul de parodontoza in operatia cu lambou

Membranele A-PRF si lichidul obtinut pot fi folositi in combinatie cu grefele osoase folosite in aditiile osoase si in implantologie pentru a determina vindecarea rapida osoasa si fixarea celulelor pe suprafata de titan a implanturilor dentare. In extractiile dentare, A-PRF reduce sau chiar eliminea durerea postoperatorie, duce la vindecarea locului inca din primele zile de dupa operatie, si regenereaza gingia prin formarea de vase de sange noi. Cand marimea alveolei nu permite marginilor leziunii sa se uneasca perfect, membrana A-PRF obtinuta permite reepitelizarea zonei, facand astfel posibila unirea marginilor.

Programari

Va asteptam in Clinicile 32 unde veti beneficia de tratamente stomatologice digitale, de manopere complexe, de tehnologie de ultima ora si de planuri de tratament multidisciplinare, totul sub acelasi acoperis.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord