Terapia laser în stomatologie. Tratamente fără durere sau reacții adverse

Velcu Sabina

La ce ajută terapia laser în stomatologie și de ce manopererele noastre nu sunt însoțite de dureri sau reacții adverse ne informează Dr. Veclu Sabina – Medic stomatolog, specialist parodontologie, în cele ce urmează.

Laserul în stomatologie este un instrument inovator datorită beneficiilor pe care le are în cazul a diferite afecțiuni, dar și datorită acțiunii sale minim invazive asupra diferitelor țesuturi.
Putem utiliza acest tip de tehnologie în majoritatea specialităților stomatologice, precum parodontologie, endodonție, chirurgie, estetică etc.

Câteva exemple de proceduri care se pot realiza cu ajutorul laserului:
În chirurgie și parodontologie:
 Gingivectomii/gingivoplastii;
 Vestibuloplastii;
 Chiuretaje parodontale;
 Excizii (fibroame, papiloame, epulis);
 Frenectomii;
 Descoperire de implant;
 Decapușonare/expunere dinți incluși submucos;
 Biopsii;
 Hemostază;

Alte proceduri des utilizate:
 Decontaminare endodontică;
 Tratamentul aftelor bucale/labiale;
 Tratmentul leziunilor herpetice, cheilitelor;
 Tratamentul hemangioamelor labiale;
 Desensibilizare dentară;
 Decontaminare parodontală;
 Biostimulare/ terapia durerii.

Printre beneficiile laserului dentar pentru pacient se regăsesc: lipsa durerii și a disconfortului sau sensibilității dentare și recuperarea mult mai rapidă și mai ușoară, fără sângerare. De ce? În momentul în care, de exemplu, vrem să intervenim chirurgical asupra unui anumit țesut (gingivectomie, gingivoplastie), laserul nu doar taie, ci și sterilizează zona prin care trece, stimulând procesul de regenerare a țesutului asupra căruia s-a intervenit. În plus, el are un efectantiinflamator și, de aceea, nu va mai exista durerea și nici nu apare tumefacția de după intervenție.

Laserul prezintă, de asemenea, efect hemostatic, ceea ce duce la lipsa sângerării post intervenție.
Fiind un tratament minim invaziv și netraumatic, cu un efect precis, laserul ajută la conservarea și păstrarea integrității țesuturilor sănătoase din jur.

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă