Tratamente dentare copii

Având în vedere specificul micuților pacienți aceste tratamente dentare reprezinta un capitol aparte in stomatologia pediatrica moderna, fie ca vorbim de dintii de lapte, carii de biberon, alinierea incorecta a dintilor, extractii, abcese sau sigilarea anumitor dinti.

Prima vizita la medicul stomatolog pedodont ar trebui sa aiba loc odata cu eruptia primilor dinti de lapte, in primul an de viata. Anumite afectiuni ale dintilor de lapte provoaca tulburari in dezvoltarea dintilor definitivi si de aceea trebuie intervenit rapid si eficient.

Te asteptam la Clinic 32! Tratamentele stomatologice pentru cei mici sunt extrem de importante pentru menținerea sănătății dentare și prevenirea problemelor dentare în viitor. Este important ca copiii să învețe cum să își igienizeze corect dinții încă de la o vârstă fragedă. Curățarea dinților și a limbii este esențială pentru îndepărtarea resturilor alimentare și a plăcii bacteriene, care pot duce la probleme dentare.

Pentru copii, vizita la stomatolog poate sa fie distractiva.

Cariile dentare sunt tot mai raspandite, statisticile ne arata că mai mult de 40% dintre copii au carii până ajung la grădiniță. Menținerea unei atitudini pozitive și vorbirea încântată despre vizita la stomatolog va ajuta copilul să se simtă confortabil în loc să fie timorat. „Prietenul” – sau un frate mai mare – poate merge primul, iar medicul stomatologic poate demonstra ce se va întâmpla în continuare sau poate răspunde la oricare dintre întrebările copilului. Dacă copilul dumneavoastră are încă anxietate dentară, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a-l face să se simtă în siguranță. Mulți stomatologi vă vor oferi o recompensă la sfârșitul întâlnirii, dar este posibil să doriți să împachetați și un răsfăț. Autocolante, o periuță de dinți nouă sau o jucărie mică sunt toate recompense grozave.

In concluzie, este important să începeți îngrijirea dentară a copiilor inca de la apartia dintilor de lapte și să îi aduceți la controale regulate la medicul stomatolog pentru a preveni eventualele probleme și pentru a menține sănătatea dinților pe termen lung, pe tot parcursul vietii.

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă